Alle soorten Engelse meubelen

Het is altijd al enorm populair geweest: Engelse stijlmeubelen. Deze meubelen worden al eeuwen gebruikt in het interieur en zijn echter nog nooit uit de mode geweest. Er zijn heel veel soorten stijlmeubelen: van stoelen tot enorme boekenkasten. Alles is van hout gemaakt wat de meubelen vaak wat meer klassiek dan gebruikelijk doen lijken. Hieronder worden diverse soorten Engelse stijlmeubelen genoemd en hoe ze gemakkelijk te combineren zijn binnen uw interieur.

Van kast tot stoel: alles wat tot de Engelse stijlmeubelen behoort

Engelse stijlmeubelen behoren voornamelijk tot het klassieke interieur. De meubelen worden op ambachtelijke wijze van voornamelijk hout gemaakt en worden vaak gezien als een ‘statement’ stuk van uw interieur. De categorieën stijlmeubelen zijn: (boeken)kasten, sideboards, vitrinekasten, salon- en schrijftafels, bureaus en secretaires. Alles wordt van robuust hout gemaakt. Vroeger waren de Engelse stijlmeubelen voornamelijk in (actie)films gezien en lieten mensen met veel macht nog meer gezag uitstralen. Een bureau bijvoorbeeld, werd gecombineerd met een grote leren fauteuil. De stijlen waarin deze stijlmeubelen voorkomen zijn klassieke stijl. De twee subvormen hierbij zijn traditioneel en modern-klassiek. Dit houdt in dat de meubelen zowel massief als lichter kan zijn.

Hoe combineert u Engelse stijlmeubelen met de rest van het interieur?

Vaak is het handig om Engelse stijlmeubelen te combineren met ander Engels interieur (houten stoelen, enzovoorts). Daarnaast past het ook goed binnen landelijk en klassiek interieur. De stijlmeubelen zijn vooral gezien binnen een interieur waar veel hout en dergelijke natuurlijke materialen te zien zijn. De meubelen passen ook goed bij een modern interieur, waardoor het meubel door het gebruik van hout er juist uit springt en een klassieke ‘touch’ geeft aan de woonruimte. Dit is voornamelijk populair bij de vijftigplussers. Er wordt dan veel wit in het interieur gebruikt, wat samen gaat met het gebruik van wit lak. Hierdoor is er veel contrast tussen het stijlmeubel en de rest van de kamer.