Creatieve ideeën voor LED-verlichtingsstrips

LED-lampen zijn zo populair geworden omdat ze een kostenefficiënte manier bieden om uw ruimte en projecten te verlichten. Ze zijn extreem veelzijdig, licht in gewicht, flexibel en eenvoudig te installeren. Er zijn nu meer mensen die online en offline op zoek zijn naar ledstrips . Daarom is iedereen tegenwoordig op zoek naar LED-verlichtingsideeën.

Van alle LED-verlichtingsproducten zijn LED strips absoluut het populairst. We kunnen het gebruiken voor bankverlichting, vrachtwagenverlichting, led-kamerdecoratie enzovoort!

Als je je eigen coole led-project wilt starten, lees dan verder en geniet ervan!

LED verlichting voor binnen- en buitenwanden

In feite zijn muren de meest voorkomende ruimte waar lichtstrips worden gebruikt om een ​​ruimte te verlichten. Er zijn verschillende manieren waarop u LED’s kunt gebruiken om muren te verlichten. Al deze manieren zijn echter over het algemeen onderverdeeld in drie categorieën:

  •  Bij inbouw wandverlichting gluren LED’s door een hol deel van de wand. Dit type verlichting is geweldig om uw ruimte een diffuse, zachte uitstraling te geven. Inbouwwandverlichting kan worden gebruikt in huizen, kantoren en zelfs commerciële ruimtes omdat ze uw ruimte een meer verfijnde uitstraling geven.
  • U kunt ook kiezen voor opbouw wandverlichting waarbij LED-lichtstrips op het oppervlak van de wand worden geplakt of gemonteerd. Dit type verlichting heeft meestal de voorkeur wanneer u ongefilterd fel licht in uw ruimte nodig heeft.
  • Ten slotte kunt u de strips ook gebruiken voor decoratieve wandverlichting omdat je ze gemakkelijk kunt installeren en verwijderen. Ze kunnen jarenlang hergebruikt worden.

Wat betekenen de getallen bij de led chips? 

De nummers 5050, 3528, 2835, enz. correleren met de grootte van de chip in millimeters. Sommige LED’s zijn feller dan andere en sommige geven meer licht per watt. Elk heeft zijn eigen specificaties: verschillende stroomvereisten en uitgangshelderheid. De beste keuze hangt af van wat geschikt is voor uw project.

LED’s zijn verkrijgbaar in 12V en 24V, maar ook in andere spanningen. De 12 en 24 volt komen echter het meest voor.

Montage van LED ’s is heel eenvoudig: enkele types zijn voorzien van een plakstrip met 3M tape waarmee je de ledstrip eenvoudig kunt monteren. Het is ook mogelijk om deze LED strips van INTO Led in een aluminium LED strip profiel te monteren.