Dakterras hekwerk verzekert je veiligheid

balkonhek-glas

Het is de nieuwe trend om een dakterras te maken bovenop je woning of je bedrijfsgebouw waar je samen met je familie of collega’s kan genieten van de zon bij mooi weer en het bijkomende mooie uitzicht over je buurt. Echter, om jezelf en anderen te beschermen is het noodzakelijk te denken aan de veiligheid. Een hekwerk dakterras is hiervoor de beste oplossing.

Vermijden van ongelukken

Door middel van balkonhekken te plaatsen rondom je dakterras, geef je een duidelijk signaal aan de mensen op het dakterras voorzichtig te zijn en niet te dicht bij de reling te komen. Echter heb je natuurlijk altijd wel nieuwsgierige mensen die over de reling willen kijken, ook zeker jonge kinderen, waardoor je beter op voorhand veiligheidsmaatregelen kan nemen. Door middel van een stevig hekwerk, wat kan bestaan uit aluminium of glas, voorkom je ongelukken. Deze materialen zijn zo sterk dat ook indien er iemand tegen het hekwerk valt of geduwd wordt in de meest extreme gevallen, het hekwerk stevig blijft staan zodat je je nooit zorgen moet maken over het gebeuren van ongelukken. De bevestiging van de pijlers en het hekwerk aan de balustrades of rand van het dakterras gebeurt via strenge nationale veiligheidsvoorschriften waar alle bedrijven aan moeten voldoen.

De extra moderne touch aan je dakterras inrichting

Zoals eerder gezegd bestaat het materiaal van hekwerken uit aluminium of glas. Deze materialen bieden veel moderne mogelijkheden om je dakterras net dat tikkeltje strakker en fraaier te maken. Je krijgt de keuze uit verschillende modellen van hekwerken zoals spijlen, lamellen, planken en platen naargelang de stijl van je woning of gebouw en je eigen persoonlijke stijl. Hierbij kan je ook een bijpassende overdekking of vloerbekleding aanvragen zodat het dakterras niet alleen veilig maar ook zeer aantrekkelijk wordt om bijvoorbeeld vrienden uit te nodigen of bedrijfsfeesten te geven met collega’s en klanten. De combinatie van dit alles maakt je dakterras aanlokkelijk.