De beste manier om een nieuw huis te verlichten

staande buitenlamp kopen

Een nieuw huis is altijd een ontzettend spannend gebeuren. Bovendien komt een nieuw huis ook met ontzettend veel beslissingen. Je moet niet enkel nadenken over de kamers, over de ramen, over het interieur maar ook over de verlichting. Iets dat klein lijkt maar wel enorme gevolgen kan hebben voor de sfeer en de feel van het huis. Heb jij een nieuw huis en ben je aan het nadenken over een lichtplan? Dan kan je vast wel wat tips gebruiken hoe je dat het best aanpakt!

Gebruik daglicht

Wil je jouw huis lekker licht maken en toch geen al te hoge energierekening hebben op het einde van het jaar? Dan kan je dat het best doen door daglicht te gebruiken. Het is niet alleen een gratis lichtbron maar bovendien ook een veelzijdige. Je kunt spelen met ramen, met transparante of verduisterende rolgordijnen tot zelfs dakkoepels. Daglicht geeft jouw woning een natuurlijke sfeer en dat is altijd mooi meegenomen!

staande buitenlamp kopen

Vergeet geen staande buitenlamp te kopen

Een groot deel van de sfeer en de persoonlijkheid van een huis wanneer de avond valt wordt bepaald door de buitenverlichting. Ook hier heb je heel wat opties. Zo kan je een staande buitenlamp kopen of net gaat voor spots. Mik je op extra sfeer en heb je graag dat jouw woning er luxueus en gezellig uitziet? Dan is de staande buitenlamp de logische keuze. Je kunt hier kiezen voor design of voor een minimalistisch exemplaar: er zijn geen foute keuzes.

Vergeet het functioneel licht niet

Als mens is het maar natuurlijk dat je in de eerste plaats in je hoofd zit met hoe de dingen eruit zien. Het is belangrijk dat je je thuis voelt en dat het licht in huis alles ook visueel zo goed mogelijk in beeld brengt. Vergeet daarbij echter niet het belang van functioneel licht. Op sommige plekken in huis is het immers gewoon belangrijk dat je goed kunt zien. Denk bijvoorbeeld maar aan ruimtes zoals de badkamer en de keuken. Al te veel kiezen mensen hier voor minder optimale verlichting op basis van de look. Doe dit niet.