De verschillende Taxus soorten en hun kenmerken

Taxus soorten

De Taxus soorten is een plant die veel takken van de familie heeft. Dat wil zeggen dat er verschillende Taxus soorten zijn. Ze hebben een paar eigenschappen gemeen maar zijn ook verschillend van elkaar. We weten bijvoorbeeld dat alle Taxus soorten winterhard zijn. Dat is een eigenschap waar veel naar wordt gezocht bij Nederlandse haagplanten. Met name in het uiterlijk kan de Taxus nogal verschillen onderling. 

Taxus soorten

De uiterlijke kenmerken

De Taxus is een plant waar je voor kiest als je geen groene vingers hebt en het liefste in de winter niet om hoeft te kijken naar je plant. Daarnaast gaat het natuurlijk om het uiterlijk. Er zijn namelijk een aantal verschillende eigenschappen per plant. De Taxus baccata is wellicht de populairste soort.

Taxus soorten

De Taxus Baccata

De Taxus baccata is de meest populaire soort Taxus. Deze wordt het meeste gekweekt in Europa, maar is ook te vinden in Afrika en Azië. Deze altijd groene plant heeft een klassieke en luxe uitstraling en kan koude winters aan. Dit is de meest verkochte Taxus, maar zijn broertje Taxus baccata David is ook populair. Deze soort groeit minder hard, maar is wel ook winterhard. 

Giftig

Let trouwens met de Taxus wel op want deze plant bevat een stofje dat zowel voor mensen als dieren giftig is. Wil je dus graag een plant die juist goed is voor de natuur en geliefd bij dieren en insecten? Dan is het niet handig om de Taxus in huis te halen. Kies dan een ander soort plant.