Decoratie met booglampen: Hoe en waarom.

Kunstlicht voor in huis is altijd nodig. Kleed het aan, voltooi en leg de lat voor decor nog hoger. Kracht, gedurende de dag, natuurlijk licht. En totdat we nachtzicht ontwikkelen, hebben we het nodig om te zien wanneer de zon ondergaat.

Hoewel we booglampen nu gemakkelijk en in een grote verscheidenheid aan materialen (en prijzen) kunnen vinden, was het oorspronkelijk een exclusief en erg duur product. Het dateert uit de jaren zestig en degenen die het leven hebben gegeven, de Milanese architecten Achille en Pier Giacomo Castiglioni, probeerden een revolutionair item te creëren in de wereld van verlichting. Zijn bedoeling was om een vloerlamp te creëren die een tafel zou kunnen verlichten zoals een plafond dat zou doen (het licht van bovenaf projecteren), die de diners niet stoorde en die het comfort bood om niet aan een plaats verankerd te zijn, maar die gemakkelijk kon worden verplaatst.

Wat kunnen ze naar een kamer brengen?

Allereerst maken ze de inrichting van elke kamer compleet. Als het correct is geplaatst en in balans is met de rest van de elementen, zal het resultaat een geweldige uitstraling zijn. De zeldzaamheid en eigenaardigheid van booglampen maken ze op zichzelf al mooi en geven een kamer een verfijnde, imposante, persoonlijke en originele uitstraling. Aan de andere kant zorgen ze voor veel licht en nemen ze weinig ruimte in. Met een paar afmetingen in gedachten (we behandelen dit hieronder), kun je een van deze booglampen in elke kamer plaatsen. Als je genoeg ruimte hebt, raden we aan om een ​​hele grote te plaatsen. Op deze manier zorg je ervoor dat je al het licht hebt dat je nodig hebt, want het zal perfect de functie van een pendel- of plafondlamp vervangen. Bij de meeste kun je al hun licht regelen, zodat je ze aan elke situatie kunt aanpassen, of je het nu als omgeving, op een specifieke manier of als achtergrond wilt gebruiken.