Dit heb je nodig voor een landelijke keuken

Dit heb je nodig voor een landelijke keuken

Er zijn vele mogelijkheden om je keuken in te richten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bepaalde interieurstijl of een combinatie van verschillende interieurstijlen. Hierdoor maakt het de keuze om te kiezen vaak best lastig! Ben je zelf gek op natuurlijke elementen in je interieur en wil je iets rustig, maar wel een stoere uitdrukking heeft? Overweeg dan misschien om een landelijke keuken te nemen! Wij geven je wat tips om je te helpen met een landelijke ingerichte keuken.

Een betonnen aanrecht

Iets wat je in bijna elke landelijke keuken is een betonnen aanrecht. Het is een typisch element van een landelijke keuken. Vaak wordt dit ook gepaard met een bruine of witten houten keuken. Een betonnen aanrecht oogt niet alleen wat sterker, het geeft ook een hele stoere en robuuste indruk. Een landelijke keuken wordt vaak geassocieerd met iets huiselijks en ‘liefs’, maar het is juiste een hele leuke keuken voor mensen die van een beetje coolness houden. Een betonnen aanrecht gaat ook goed samen met andere keukenmeubels. Eetkamerstoelen met zwarte poten en een grote, rechthoekige houten tafel zijn bijvoorbeeld perfect hierbij, dus die raden wij zeker aan.

Het materiaal hout als centrale element

Iets wat ook sterk naar voren komt is het gebruik van houtsoorten in een landelijke keuken. Dit geldt niet alleen voor de keuken zelf (de kasten), maar ook voor bijbehorende accessoires. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten tafeltje die je kan verschuiven met rollertjes? Zo heb je altijd een extra tafel bij je eetkamerstoelen, wanneer je bijvoorbeeld veel aan het koken bent of je kunt het gebruiken ter versiering. Het is ook leuk om veel keukengerei van hout te kopen. Ziet er niet alleen leuk uit, ze zijn ook vaak heel makkelijk schoon te maken en te behouden. Voeg ook wat opbergbakjes toe van hout op je aanrecht en voilà: je hebt een prachtige typische landelijke keuken. Bezoek een woonwinkel in Twente om de perfecte meubels in Hengelo uit te zoeken!