Elke streek heeft zijn eigen gezicht. Uw tuin moet hier natuurlijk in passen. Zo kiest u bijvoorbeeld een hovenier Zwolle als u uit Overijssel komt. Deze helpt u met het aanleggen van een tuin die past bij het klimaat en de grond die in de omgeving te vinden zijn. Zo kan de tuin lang voor plezier blijven zorgen.

Thuis voelen
Een belangrijk aspect van een tuin is het gevoel dat hij oproept. Als u in uw tuin zit en u kunt zich niet ontspannen, dan is er iets niet goed. In dat geval is het belangrijk om met behulp van een expert te bekijken wat er gedaan kan worden om dat goede ontspannen gevoel wel op te roepen. Een goede hovenier heeft inzicht in het soort ontwerp dat bij specifieke tuinen goed tot zijn recht komt. Zo wordt het een verlengstuk van uw huis en voelt u zich ook echt thuis in uw tuin.

Een geheel met de juiste bloemen en planten
In tegenstelling tot een hobbyist weet een professionele hovenier een oog te houden op het grote geheel. Door planten en bloemen te kiezen die samen een goed geheel vormen. De tuinexpert heeft dan ook een onmetelijke kennis van alles wat leeft in een tuin. Deze kennis kan optimaal benut worden door aan te geven wat de wensen zijn en hem daarbinnen verder vrij te laten in de invulling. Sommige zaken komen beter tot hun recht dan andere door bijvoorbeeld de grondsoort zonder dat u dat zelf weet.