Gelijksluitende profielcilinder

sluitsysteem-1

Een profielcilinder is hetzelfde als een cilinderslot of deurcilinder. Wanneer je een profielcilinder moet vervangen uit je buitendeur of je plaatst nieuwe  deuren met nieuwe profielcilinders dan kan je er voor kiezen om deze sloten gelijksluitend te maken. Gelijksluitend betekend dat je verschillende profielcilinders kan openen met één sleutel. Dit betekend niet dat je maar 1 sleutel bij je slot krijgt, maar met precies dezelfde sleutel kan je bijvoorbeeld je achterdeur, voordeur en schuurdeur openen. Je krijgt bij gelijksluitende profielcilinders 6 precies dezelfde sleutels meegeleverd.

Het voordeel van een gelijksluitende profielcilinder

Het grootste voordeel is zoals eerder al benoemd dat je sleutelbos niet zo’n gigantisch grote bos wordt. Je kan met één sleutel makkelijk al je profielcilinders openen. Daarnaast is een gelijksluitende profielcilinder erg handig voor zakelijk gebruik. Je kan een zogenoemd sluitplan maken waarbij je precies per profielcilinder kiest welke sleutel welk slot kan openen.

Een ander voordeel is het bijbestellen van extra sloten of sleutels, dit kan erg eenvoudig. Wanneer je een nieuwe profielcilinder nodig hebt is deze erg gemakkelijk bij te bestellen op het slotnummer, op deze manier passen je bestaande sleutels nog op je nieuwe slot. Hetzelfde geldt voor het bijbestellen van nieuwe sleutels, je kan op slot/sleutelnummer nieuwe sleutels bijbestellen of na laten maken die op je bestaande slot passen.

Dat een profielcilinder gelijksluitend is betekend niet dat alle sloten van dezelfde lengte moeten zijn. Je kan cilindersloten van verschillende lengtes bestellen en alsnog aanvinken dat ze gelijksluitend moeten zijn. Het kan namelijk voorkomen dat de deur van je schuur dikker of dunner is dan je voor en achterdeur, meet dit goed op van tevoren.