Het belang van snel handelen bij een dakreparatie

dakdekkersgids.nl

Een dakreparatie gaat vaak over het herstellen van een kapotte dakgoot of het repareren van een scheur in de dakbedekking. Het is belangrijk dat hierbij dan ook snel gehandeld wordt. Waarom dit het geval is lees je hieronder. 

De gevolgen van een daklekkage

Wanneer je een scheur in de dakbedekking hebt, of wanneer je te maken hebt met een kapotte dakgoot, dan kan dit vervelende gevolgen hebben. Het grootste gevolg hiervan is waterschade. Bij waterschade krijg je last van vocht in huis, wat vervolgens weer kan zorgen voor schimmels en ongedierte. Ook kunnen de ramen beslaan en kan de luchtkwaliteit in huis verminderen. Daarnaast is een vochtprobleem ook slecht voor de gezondheid. 

Naar een vochtprobleem kan waterschade ook zorgen voor extra problemen op het dak. Zo kan de dakconstructie bijvoorbeeld beschadigd raken. Wanneer dit het geval is moet het volledige dak gerenoveerd worden. De dakconstructie is namelijk een zeer belangrijk onderdeel wat alles bij elkaar houdt. Voor meer informatie over de gevolgen van daklekkage kun je terecht op dakdekkersgids.nl

dakdekkersgids.nl

Hoe wordt een dak gerepareerd? 

Vaak wordt een daklekkage of andere beschadiging aan het dak geconstateerd bij een dakinspectie. Ook kan een dak last krijgen van storm schade. In alle gevallen is het belangrijk dat er snel gehandeld wordt. De dakdekker doet dit in drie stappen. 

Stap 1. Als eerste gaat de dakdekker op zoek naar de oorzaak en de plaats. Wanneer een dakpan kapot is, komt dit vaak door stormschade of een tak die van een boom gevallen is. Hier hoeft de dakdekker dan niet iets mee te doen. Bij een scheur in de dakbedekking kan het komen van ouderdom, of vanwege het feit dat de dakbedekking niet goed is gelegd. Wanneer dit het geval is gaat de dakdekker hier eerst mee aan de slag om schade in de toekomst te voorkomen. 

Stap 2. Wanneer de schade is gevonden gaat de dakdekker aan de slag met het klaar maken van het dak. Hiermee wordt het schoonmaken bedoeld, maar ook het verzamelen van de juiste materialen. 

Stap 3. Als laatste gaat de dakdekker de schade daadwerkelijk repareren. Hoe de dakdekker dit doet, is afhankelijk van het type dak, de dakbedekking en het soort schade wat het dak heeft opgelopen. 

Op zoek naar een dakdekker in Zwolle? Dat kan ook via Dakdekkersgids!