Je moet een aantal dingen voorbereiden wanneer je de muren binnen in een huis wilt verven. Allereerst is het belangrijk dat de kamer die je wilt verven vrij is van stoffen. Als dit niet het geval is, is het mogelijk dat de stoffen zullen plakken aan de pas geverfde muren. Vervolgens is het verstandig om of de meubels uit de kamer te halen of aan de kant te schuiven zodat je makkelijk bij de muur kan komen. Daarna moet alles afgedekt worden. Zowel de meubels als de vloer moeten afgedekt worden. Verder is het handig om de verfspullen, waaronder de verf zelf, op een stuk karton te zetten. Tot slot kan je de onderkant van de muren beplakken zodat er geen verf terecht komt op het laminaat. Wanneer je dit allemaal hebt gedaan kun je aan de slag met het verven.

Welke materialen heb je nodig?

Het belangrijkste materiaal dat je nodig hebt is de muurverf. Hierbij moet je een keuze maken tussen de verfsoorten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor Kalkverf of voor verf met een betonlook. betonlook verf heeft diverse Beton cire kleuren. Daarnaast zijn muurverfrollers benodigdheden. Dit is vooral van belang voor het verven van grote oppervlakken als muren. Afplaktape is niet te vergeten. Verder kunnen kwasten handig zijn. Dit kan van pas komen wanneer je bijvoorbeeld langs een raamkozijn wilt verven. Hiermee kan je preciezer te werk gaan. Tevens kunnen verfemmers goed te pas komen. Tot slot kunnen papieren doekjes en terpentine handig zijn voor wanneer je per ongeluk verf morst.

Een vakman is voordeliger

Wanneer je ervoor kiest om zelf te verven, moet je alles daadwerkelijk zelf regelen. Alle materialen moet je zelf aanschaffen. Wanneer je het werk laat verrichten aan een vakman, hoef je de materialen niet zelf te regelen. Hiermee voorkom je ook dat je materialen vergeet aan te schaffen. Daarnaast weet je zeker dat het de eerste keer goed gaat als je het overlaat aan een vakman. Indien je zelf niet echt verstand hebt van verven, kan dit ervoor zorgen dat je fouten gaat maken. Dit kan zowel meer tijd als geld kosten. Daarnaast is het mogelijk dat je gewoonweg geen zin hebt om te verven. Een deskundige op dit gebied is dus een fijne optie.