Je kelder waterdicht maken, hoe pak je dat aan?

Heb je last van veel water in de kelder dan kan dit gevolgen hebben voor je hele huis. Zeker de fundering van je huis heeft er dan heel wat nadelige gevolgen van. Dit wil je natuurlijk niet dus is het zaak om je kelder waterdicht te gaan maken. Maar op welke manier kan je dit nu eigenlijk het beste doen?

Kelder waterdicht maken, hoe begin je eraan?

Je kelder waterdicht maken is niet een klusje dat je zomaar even tussen neus en lippen door gaat doen. Je moet echt wel weten waarmee je bezig bent en hoe je het aan moet gaan pakken. Ben jij er nog niet helemaal van op de hoogte wat de juiste werkwijze is om je kelder waterdicht te maken dan kunnen wij je wel een stukje op weg helpen.

Wat heb je nodig

We gaan eerst eens beginnen met een lijstje te maken van de dingen die jij allemaal nodig hebt om jouw kelder waterdicht te maken. Je hebt de volgende dingen nodig. Een waterzuiger, een trechter, een spuit, een beschermfolie, mortel, wat injectiebuisjes, een injectievloeistof en een boormachine.

Hoe begin je eraan?

Ga eerst eens kijken waar het vocht vandaan komt. Je kunt natuurlijk gewoon aan de slag gaan maar als je niet weet waar dat het vocht vandaan komt pak je eigenlijk het probleem niet aan en zal je er ook last van blijven houden. Zodra je het probleem hebt gevonden kan je het meteen aanpakken en zal je merken dat je kelder ook minder vochtig gaat worden omdat je het lek kan gaan dichten.

Zodra je het probleem hebt gevonden dan ga je ervoor zorgen dat dit probleem opgelost gaat worden. Misschien is er buiten wel een plek waar er erg veel regenwater terecht komt en krijgt de grond dit niet verwerkt. Dit kan al een reden zijn om een vochtige kelderruimte te krijgen. Je kunt er dan over nadenken om een extra regen buis te monteren. Kijk ook even goed of dat de regenpijp niet verstopt zit want ook dat kan voor nare gevolgen zorgen.

Heb je het probleem verholpen dan kan je nu de kelder verder aan gaan pakken. Zuig eerst de kelder met behulp van een waterzuiger helemaal droog. Wanneer je dit hebt gedaan kan je zelf de muren van je kelder gaan injecteren met speciaal spul. Een andere optie is om er een folie in te leggen wat tegen vocht beschermt. Het is maar net wat jij zelf het beste vindt of wat je het makkelijkste vindt om mee te werken.

Het klusje uitbesteden

Zie je het allemaal niet zitten om dit zelf te doen? Dan kan je ervoor kiezen om de klus uit te besteden je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met kelderdichtingexpert.be. Zij weten precies wat ze moeten doen en zullen jou zeer zeker willen helpen wanneer je een probleem hebt met je kelder. Het grote voordeel is dat je het nu zelf niet hoeft te doen en het meteen goed gebeurt.