Kom in de zomerse sfeer met een palmboom!

bomen-bezorgen

Een palmboom  groeit vanuit de stam. Hierdoor duwen nieuwe bladeren de oude weg, waardoor de oude bladeren uiteindelijk gaan hangen. Bovendien gaan de oude bladeren veranderen van kleur. De oude bladeren moet je snijden tot een paar cm van de stengel. Dit is het enige wat er gesnoeid moet worden.

De palmboom dient op een goed doorlatende plek te worden geplant. Hiernaast hoort de palmboom genoeg water te krijgen. Zodra het zomer is, hoort de boom twee keer per week water te krijgen.

In de winter zal dit worden gehalveerd, waardoor je de palmboom maar één keer per week water hoeft te geven.

Inpakken met een vlies

Het ras, de leeftijd, de grootte en de manier van telen van de palmboom bepalen of de boom winterbescherming nodig heeft.

Je hebt bijvoorbeeld palmbomen die op korte termijn tegen lage temperaturen kunnen, maar op langere termijn dienen ze toch te worden beschermd.

Je kunt de bladeren van de boom aan elkaar vastbinden met een draadje om deze vervolgens samen met de stam met een vlies te bedekken. Het is belangrijk om de vlies niet te lang te laten zitten, zodat de luchtcirculatie nog wel goed gaat. Zodra dit vlies te lang blijft zitten, kan er schimmel in de palmboom ontstaan. Hierdoor kan de boom sterven.

Een waaier van bladeren

Heb je wel eens gehoord van de Chinese waaierpalm? Deze boom heeft prachtige waaiervormige bladeren. Hier komt dus ook de naam vandaan.

Deze boom kan tegen vorst en tot temperaturen van maximaal – 16 graden. Hierdoor is deze boom ideaal voor in de tuin.

De boom kun je gemakkelijk verzorgen, omdat de boom maar 1 tot 2 keer per jaar moet worden bemest met palm voer en niet veel bodemvocht nodig heeft. Je zou de boom in een pot kunnen plaatsen, maar ook gewoon in de tuin. Zodra je de palmboom in een pot plaatst, heeft de boom wel meer water nodig.