Maak je boeket voor Valentijnsdag persoonlijk

Maak je boeket voor Valentijnsdag persoonlijk

Wie aan Valentijnsdag denkt, denkt misschien ook meteen aan het geven van rode rozen. Wil jij ook graag iets doen voor Valentijnsdag, maar wil je niet hetzelfde doen als alle anderen ook doen? Hieronder geven we je een aantal tips waar je vast wel iets mee kan. Door jouw cadeau voor Valentijnsdag persoonlijk te maken en specifiek gericht op de ontvanger, ben je per definitie al niet meer standaard met jou cadeau. Verzend een Valentijnsboeket naar je geliefde!

Symboliek van de rozen

Rozen staan voor liefde. Rode rozen zijn hèt symbool voor liefde tussen twee mensen. Dat wil niet zeggen dat je persé rode rozen moet geven aan je partner voor Valentijnsdag. Zoals net beschreven, rozen staan in het algemeen ook voor liefde, het is dus niet zo dat je persé rode rozen cadeau moet geven. Je kunt ook een hele andere kleur roos kiezen om te geven aan jouw geliefde. Let wel, elke kleur draagt wel een eigen betekenis. Af te raden is het geven van gele rozen bij Valentijnsdag. Gele rozen staan namelijk symbool voor ontrouw en vriendschap, niet de boodschap die je over wilt brengen op je geliefde voor Valentijnsdag… Alle andere kleuren zijn prima geschikt voor Valentijnsdag, zolang de ontvanger van de kleur houdt, zit je goed!

Een persoonlijk boeket

Dan kun je naast de kleur ook nog jouw boeket persoonlijk maken door het aantal rozen zelf te kiezen. Kies een aantal dat voor jullie of voor de ontvanger iets betekent. Is er een lievelingsgetal, een speciale datum, het aantal jaar dat jullie samen zijn of een aantal waar een betekenis aan vast zit. Hieronder hebben we een aantal getallen onder elkaar gezet met de bijbehorende betekenis erbij:

13: Je hebt een geheime aanbidder.
10: Voor mij ben jij perfect.
25: Ik ben trots op jou.
50: Ik hou onvoorwaardelijk van je.
100: Wij hebben eeuwige liefde.
365: Ik hou elke dag van het jaar van jou.

Wat je misschien wilt voorkomen is het geven van 15 rozen. 15 rozen staan namelijk voor het vragen van vergeving. Met 15 rozen wil je sorry zeggen en hoop je op vergeving van de ontvanger.