Maak jouw kampeervakantie compleet

Maak jouw kampeervakantie compleet

Ben jij van plan om je komende vakantie te gaan kamperen? Schaf een goede kwaliteit tent aan en koop daarbij een goed luchtbed waar je minimaal 1 week goed op kan liggen. Dit zijn wel de belangrijkste dingen die je nodig hebt. Maar hoe zit het met eten koken? Je wil natuurlijk niet bakken met geld kwijt zijn om steeds ergens uit eten te gaan, en je wil natuurlijk echt gaan kamperen. Tot slot mag een leuk kampvuur ook niet ontbreken, en is het handig een houtklover mee te nemen wanneer je van plan bent om een kampvuur te maken.

 

Eten en drinken tijdens kamperen

Naast goede slaapspullen is eten natuurlijk ook belangrijk, nog belangrijker zelfs. Eten wat je makkelijk mee kan nemen en bewaren zijn voedingsproducten in blik. Om eten te maken is het handig om een pitje op gas mee te nemen, en is het handig om daarbij handige pannen en andere kookmaterialen mee te nemen. Wil je het natuurlijk nog meer als een echt kampeeravontuur laten lijken, kun je in gebieden waar het is toegestaan zelf een kampvuurtje maken op een manier dat je je pan kunt opwarmen. Naast het voorbereiden van eten is het ook aan te raden om bidons mee te nemen, mocht je namelijk in de buurt zijn van een beekje door de bergen met bronwater. Neem ook altijd een waterfilter mee of maak er zelf een door kiezelstenen bij elkaar te verzamelen.

 

Slapen tijdens de kampeervakantie

Gezien je niet dagelijks in een tentje vertoeft, is het ideaal om fijne hulpmiddelen mee te hebben tijdens je overnachting. Denk bijvoorbeeld aan een schemerlampje die je kunt gebruiken als je bijvoorbeeld in de nacht naar de wc moet, of een goede slaapzak die zorgt dat je in de kou goed warm bent tijdens de nacht. Een dun lakentje kan ook handig zijn tijdens de warme dagen, dan leg je liever je slaapzak aan de kant.