Als je een nieuw raamkozijn nodig hebt dan heb je te kiezen uit materiaal, kleur, maat enzovoorts. Ook kan je kiezen of een raam open kan en daar zijn ook weer verschillende opties in. Zoals een draai kiepraam die je een stukje open kan zetten om te ventileren of helemaal open om lekker van het zomerse weer te genieten. Ook makkelijk als je het in de nacht wil laten afkoelen op bijvoorbeeld de zolder. De meeste warmte stijgt en kan via de draai kiepramen lekker naar buiten waardoor het sneller afkoelt.

Een frans balkon

Als je kiest voor een draai kiepraam op een hogere verdieping is een frans balkon een mooie optie om het geheel af te maken. En het geeft in de zomer een heerlijk gevoel door de raamkozijnen open te zetten lekker de buitenlucht naar binnen te halen. Ook geeft een frans balkon een gevoel van veiligheid dat er niet zomaar iemand naar buiten of binnen kan. Een extra barrière die zorgt voor veiligheid, maar er ook heel sierlijk en sjiek uitziet. Genoeg redenen om serieus over een frans balkon na te denken bij het bouwen of verbouwen van je huis.

Alle kozijnen vervangen

Hier verderop in de straat was de optie bij verbouwen gegaan om alle kozijnen te vervangen voor kunststof kozijnen en er triple glas in te plaatsen. Hierdoor zorg je ervoor dat je huis klaar is voor de toekomst en de stookkosten lager zijn dan voorheen. Het is een flinke investering, maar als je een langere termijn visie hebt voor jezelf in het huis dan is dat mogelijk een goede optie. Ook is er subsidie om dit te doen. Kijk bij je gemeente wat er mogelijk is en welke subsidie jij kan ontvangen bij het vervangen van kozijnen en te kiezen voor triple glas.