Uw comfortzone kiezen

Af en toe hoor je iemand zeggen: “Ga uit je comfortzone”. Nou, het gezegde gaat eigenlijk als: “Het leven begint altijd met een stap buiten je comfortzone.” Hoewel het gezegde een motiverende quote is om mensen op weg te helpen, is het eigenlijk oké om jezelf niet uit je comfortzone te halen. Blijf daar maar even. Net als elk ander wezen op aarde hebben wij mensen een soort veilige zone nodig, zoals in een habitat of een huis in het algemeen. Jezelf uit je comfortzone dwingen als je zelf niet in de juiste gemoedstoestand bent, is niet oké.

Waar is uw comfortzone precies?

Waar zou die plek kunnen zijn waar je kunt verblijven en je gewoon op je gemak kunt voelen, vraag je je misschien af? Dan is jouw huis misschien wel de juiste plek. Op je bed of bank onder dat waterafstotende polyester dekbed waar je zo van houdt of een kopje koffie drinkend op je werkplek, het is oké om in je comfortzone te blijven als je je een beetje somber voelt of gewoon gestresst in het algemeen.

Waarom is het oké om in je comfortzone te blijven?

In een slechte gemoedstoestand zijn is helemaal niet oké of gezond. Onder je polyester dekbed blijven om warm te blijven tijdens de winter terwijl je jezelf in slaap huilt of gewoon Netflix kijkt, is oké om af en toe weer gezond te worden. Het leven begint niet zodra je uit je comfortzone stapt, het begint zodra je er klaar voor bent. En als je er klaar voor bent, kom dan uit dat dekbed, sta op uit je bed, doe een stap naar buiten, ontmoet wat vrienden, begin met het uitdelen van sollicitaties en bereid je voor, want dan begint je leven.