Waarom herbestemming gebouwing zo populair zijn

herbestemming gebouwen

Een ouder pand een nieuwe bestemming geven. Dat is wat we bedoelen wanneer we het over herbestemming gebouwen hebben. Architecten hebben het er maar al te druk mee. En daar zijn veel goede redenen voor te bedenken. In dit artikel informeren we je graag over de redenen dat men vaak voor een herbestemming kiest van panden.

Duurzaamheid

We hebben de gewoonte om gebouwen letterlijk met de grond gelijk te maken om daar nieuwe gebouwen te bouwen. Maar is dat nu goed voor onze planeet? Duurzaamheid is aan de orde van de dag. Steeds meer mensen zien de urgentie van duurzaamheid in. En daardoor kiezen we er vaker voor om in plaats van te slopen, oude gebouwen op te knappen

Behoud unieke karakter van een gebouw

Oudere gebouwen hebben vaak een karakter wat niet zomaar is na te bootsen met een nieuw gebouw. En wanneer zo’n gebouw een herbestemming wordt gegeven, behoud het haar karakter. Het hoeft dan ook niet gesloopt te worden en kan nog jaren vooruit. 

herbestemming gebouwen

Leegstand oplossen

Er zijn heel wat gebouwen die niet meer worden gebruikt. Vaak gaat dit om oude bedrijfspanden. Uiteraard is het dan zonde om hier niets mee te doen. Daarom wordt er vaak een nieuwe bestemming aan gegeven. Het kan ook zijn dat dit woningen worden, in plaats van kantoorruimtes. 

Herbestemming kan ook voor jou interessant zijn. Je kunt bijvoorbeeld een oude schuur ombouwen tot een woning. Schakel dan wel een gespecialiseerde architect in die je daarbij kan helpen, omdat het vaak complexe projecten zijn.