Zo kies jij de beste ontstopper voor je gootsteen

waterpompen

Heb jij je gootsteen verstopt? Dan is dit natuurlijk ontzettend vervelend. Niet alleen kan het enorm gaan stinken, maar loop je ook het risico dat het water weer omhoog komt. Belangrijk dus om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. De gevolgen kunnen namelijk ontzettend vervelend zijn en daar zit je uiteraard niet op te wachten. Het ontstoppen van je gootsteen kun je op een aantal manieren doen. Vooral wanneer de verstopping nog beperkt is en het water eigenlijk nog wel redelijk goed weg loopt, kun je ervoor kiezen om een eenvoudige ontstopper te gebruiken. Deze zijn te koop in de supermarkt en verwijderen vet en andere etensresten. Toch kan het soms zijn dat je wat zwaarder geschut nodig hebt, dan is het handig om nu even goed op te letten.

 

Hoe erg is de verstopping?

Loopt het water bijna niet meer weg, dan heb je aan een eenvoudige ontstopper natuurlijk niet meer voldoende. Alleen de beste ontstopper is dan nog goed genoeg. Deze ontstopper moet namelijk een dusdanige krachtige formule hebben dat het alle resten die momenteel nog in de sifon en de leiding zitten kan worden opgelost. Alleen de beste ontstopper is dan goed genoeg. Bepaal dus voor jezelf in welke maten je gootsteen verstopt is, zodat je op basis daarvan een keuze kunt maken voor wat voor type ontstopper je nodig hebt.

 

Wat als een ontstopper niet meer helpt?

 

Helpt zelfs de beste opstopper niet meer? Dan is het allereerst zaak dat je de volgende keer eerder actie onderneemt. In bijna alle gevallen is een dergelijke verstopping namelijk prima op te lossen met een goede ontstopper. Werk dit niet, dan heb je wat zwaarder geschut nodig. Je kunt het proberen om met een hogedrukspuit door te spuiten. Let hierbij dan wel op dat je een grote handdoek of een vuilniszak over de wasbak doet, zodat je niet de hele keuken nat spuit. Mocht er onverhoopt toch iets naar boven komen, dan zit je er ook niet op te wachten dat je dit straks hoog tegen het plafond aan hebt zitten.

 

Een bedrijf laten komen

 

Wanneer je echt alles hebt geprobeerd en echt helemaal niets helpt, dan zit er helaas niets anders op dan een ontstoppingsbedrijf te laten komen. Deze mensen weten namelijk vaak al binnen een paar minuten wat er aan de hand is en hoe ze het kunnen oplossen. De zekerheid dat je nadat ze zijn geweest je weet normaal water kunt laten wegstromen, die is vrijwel 100 procent. Wel is het goed te weten dat de kosten voor een gemiddeld ontstoppingsbedrijf vaak niet erg mals zijn. Zo werken ze vaak per kwartier en worden er ook voorrijkosten gerekend. Het is dus allereerst verstandig om ze niet in het weekend te bellen, want dan rekenen ze een weekendtoeslag.