Badkamer meubels uitkiezen: zo doe je dat

h blok

Er zijn ontzettend veel badkamer meubels te vinden. Hierdoor kan het soms overweldigend zijn om de juiste meubels voor de badkamer uit te zoeken. Hierbij kun je kijken naar welke stijl je mooi vindt. Je kunt online of in de showroom inspiratie opdoen en kijken welke badkamerstijlen bij jou past. Aan de hand daarvan kun je een keuze maken voor de stijl van de meubels. Kies je voor witte hoogglans meubels of houten meubels? Ook kun je kijken naar de hoeveelheid ruimte die je in de badkamer hebt. Wil je ruimte besparen maar wel veel spullen kunnen opbergen? Dan kun je kiezen voor smalle hoge kasten. Zo benut je de ruimte optimaal en staat alles netjes opgeruimd. 

Badkamer meubels in diverse stijlen

Badkamer meubels komen in veel verschillende stijlen. Gelukkig maar, want zo kun jij een meubel uitkiezen die perfect past in jouw badkamer. Naast dat de stijlen van de meubels erg verschillen zijn de maten ook verschillend. Zo kun je een mooie brede kast aanschaffen voor onder de wastafel of kies je voor een hoge kast met veel opbergmogelijkheden. Ga je voor laden of voor deurtjes? Heb je veel spullen die je wilt opbergen in de badkamer of weinig? Aan de hand van deze factoren kun je kijken welke meubels er goed in jouw badkamer passen. Je kunt meerdere meubels voor de badkamer aanschaffen in dezelfde stijl. Zo creëer je een passend geheel wat zorgt voor rust. 

Zorg dat de meubels goed in de badkamer passen

Wanneer je mooie badkamer meubels hebt gevonden is het belangrijk dat deze ook in de badkamer passen. Meet daarom de badkamer goed op zodat weet naar welke afmetingen je kunt kijken bij de aanschaf van badkamer meubels. Je kunt je meubels ook combineren met je wastafel. Zo kun je hier de waskommen en de kranen in laten bouwen voor een strakke afwerking. Hierin ben je vrij om de kleuren en het materiaal te kiezen zodat alles mooi past in de badkamer. Wil je een wastafel met twee losse waskommen en twee losse kranen of heb je aan één waskom voldoende? Kijk wat voor jou belangrijk is voordat je de meubels gaat aanschaffen. 

Praktische meubels voor ieder budget

Badkamer meubels zijn niet alleen mooi maar zijn ook erg praktisch. Kleine spullen die in de badkamer liggen kun je mooi achter een deurtje of lade wegwerken. Hierdoor weet je altijd waar je spullen liggen en oogt de ruimte schoon en opgeruimd. Door handdoeken op te bergen in een kast blijft stof buiten de deur en heb je altijd een schone handdoek om je af te drogen. Heb je in je huidige badkamer voldoende opbergruimte of kun je wel wat extra ruimte gebruiken? Neem dit mee in de aanschaf van je nieuwe meubels. Naast de meubels kun je de hele badkamer een make-over geven door de spiegels aan te passen, te kiezen voor nieuwe kranen of de tegels vervangen. Zo kun je de meubels mooi afstemmen op de badkamer.