Veel mensen die net zijn verhuisd vinden het lastig om contact te zoeken met buren. Doe je dat wel of niet en zullen ze niet raar kijken? Ook zijn mensen bang om buren te storen. Het is heel belangrijk dat je je voorstelt zeker als je gaat verbouwen.

Als mensen weten wie er nieuw naast hen is gaan wonen is de kans dat ze geluidsoverlast bij jou melden vele malen groter dan dat ze dit bij de huurdersvereniging of politie melden. Ook kan je de ins en outs van de wijk te horen krijgen waardoor je praktische zaken sneller weet.

Verbouwen als je een fulltime baan hebt is iets wat je ’s avonds en in het weekend doet. Draait een van je buren nachtdiensten probeer hier dan zo veel mogelijk rekening mee te houden. Bespreek met je buren je schema zodat zij weten dat je echt om 9 uur ’s avonds zal stoppen. Dit biedt ze ook houvast als zij eens een keer gaan verbouwen. Waarschijnlijk zullen zij een soortgelijk schema opstellen. Het heeft dus niet alleen voor je buren voordelen om je aan een werkschema te houden.

Het is makkelijk om je voor te stellen en een klein presentje aan de buren te geven bijvoorbeeld relatiegeschenken. Je kan een divers aanbod vinden op Maxilia.nl. Let op dat je iets geeft dat voor iedereen gepast is. Dit kan bijvoorbeeld een plant zijn, een bloemetje of een woonaccessoires. Eten kan ook maar zorg er wel voor dat je de grootste dieetwensen mee pakt in je voorbereiding. Dit voorkomt dat je iemand met een pinda allergie of iemand die geen vlees eet met een verkeerde gerecht presenteert.

Contact met buren is fijn aangezien zij je kunnen helpen. Ook als je lid bent van een huurdersvereniging of een vereniging van eigenaren is goed burencontact een plus. Je kan je voorbereiden op onderwerpen en alvast lobbyen als je iets wilt veranderen of een goedkeuring van de vve nodig hebt.