Een nieuwe vloer kiezen en plaatsen: alles wat je moet weten

PVC vloertegels

Tegenwoordig kun je uit verschillende soorten vloeren kiezen. Maar welke vloer kies je best en waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe vloer? Hieronder kun je meer informatie vinden over PVC vloertegels en geven we ook wat tips mee die je kunt gebruiken bij het kiezen van een nieuwe vloer.

PVC vloertegels

Wat zijn PVC vloertegels?

Een PVC vloertegel is een andere benaming voor een vinyltegel. Deze tegels zien er erg mooi uit en zijn daarbovenop uitzonderlijk duurzaam. Je kunt PVC-tegelvloeren vinden in meerdere stijlen, afwerkingen en kleuren. Ook als je voorkeur uitgaat naar een stenen of betonlook, kun je dit nabootsen met PVC tegels. Kortom, met deze vloertegels creëer je zonder probleem de perfecte vloer.

De verschillende eigenschappen en voordelen

Deze vloertegels hebben meerdere eigenschappen en voordelen. Ze zijn namelijk erg vochtbestendig, waardoor ze ideaal zijn om in je keuken en je badkamer te gebruiken. Ook zijn ze bestand tegen vlekken en krassen, waardoor ze erg duurzaam zijn en weinig onderhoud nodig hebben. Ze zijn namelijk eenvoudig schoon te maken en schoon te houden. De vloertegels zijn daarnaast aangenaam om op te lopen dankzij de akoestische eigenschappen die ze bezitten en hun zachtheid en warmte. Ten slotte zijn ze eenvoudig te plaatsen, je kunt ze namelijk in elkaar klikken of aan elkaar lijmen. Ook voor renovaties zijn ze uiterst geschikt.

Tips bij het plaatsen van een nieuwe vloer

Uiteraard vergt het best wat tijd, planning en voorbereiding om een nieuwe vloer te kiezen en te plaatsen. Maar waar moet je precies op letten? Naast het verwijderen van de oude vloer, zijn er ook andere voorbereidingen die je best in orde brengt voor het kiezen van je nieuwe vloer en het plaatsen ervan.

Het is belangrijk om eerst je budget te bepalen en daarna pas op zoek te gaan naar een nieuwe vloer. Ook stem je je nieuwe vloer best af op de ruimte en neem je je tijd om alles voor te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan het gereedschap dat je nodig hebt, maar ook de arbeid die komt kijken bij het plaatsen van een nieuwe vloer. Plan alles dus zorgvuldig waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.