Soorten houten vloeren

Wanneer je een nieuwe houten vloer wilt kopen, dan is het belangrijk om te kijken welke houten vloer je wilt hebben. Bij houten vloeren denken we al snel aan massief houten planken, maar er zijn verschillende soorten houten vloeren. In dit artikel vertellen we daar meer over.

Massief houten vloer of meerlaagse houten vloer

Over het algemeen kan je de houten vloeren verdelen in twee soorten:

  1. Massief houten vloer. Een massief houten vloer is een vloer die bestaat uit gezaagde planken die van één stuk hout komen. Natuurlijk kan dit zijn van verschillende houtsoorten. Mensen kiezen graag voor een massief houten vloer door de unieke uitstraling. Elke plank is weer uniek, doordat het hout een natuurproduct is.
  2. Meerlaagse houten vloeren. Een meerlaagse houten vloer is een vloer die gemaakt is uit verschillende houtlagen. De bovenste laag is van massief houten en de onderste laag is een ander materiaal.

Welke houtsoorten zijn er voor een houten vloer?

Wanneer je de soort vloer hebt gekozen, dan wordt het tijd om een kijkje te nemen naar de houtsoort die je wilt gebruiken. De populairste houtsoorten in Nederland zijn:

  • Eikenhout, dit is over het algemeen de populairste houtsoort. Het is enorm stevig en goed te bewerken.
  • Notalaar, dit is een houtsoort die populair is bij een klassieke of luxe uitstraling van de woning.
  • Wengé, deze houtsoort is donker en tropisch. Het hout neemt weinig vocht op in vergelijking met andere houtsoorten.
  • Teak, deze houtsoort heeft een unieke roodachtige kleur.
  • Bamboe, deze houtsoort wordt door de duurzame eigenschappen steeds populairder.

Ben jij ook op zoek naar een mooie houten vloer voor in jouw woning? Neem dan zeker een kijkje op martijndewitvloeren.nl.