Een verbeterde stemming door bloemen

Droogbloemen webshop

Maar waarom nou eigenlijk Droogbloemen kopen? Ten eerste heeft het alle voordelen van een “gewoon” boeket kopen. De kleuren en het mooie zicht van een boeket kan soms net het vrolijke moment zijn dat je op je dag nodig hebt. Daarnaast is het ook heel leuk om af en toe iets moois voor jezelf te kopen, en de winkels doorzoeken voor jou perfecte boeket kan een heel rustgevende activiteit zijn. Daarbij is een droogboeket zelfs nog persoonlijker en mooier dan een zogezegd nat boeket, omdat dit voor de rest van het jaar je woonkamer, keuken of slaapkamer nog blijft opvrolijken.

De vreugde van Makart-boeketten

Hans Makart was een man die de vreugde achter Droogbloemen kopen goed begreep. Hij was een Oostenrijkse kunstschilder uit de 19e eeuw. Hoewel hij vooral bekend stond als een schilderaar van de klassieke kunst en een voorloper op het symbolisme, heeft hij ook een tijd gefocust op het maken van droogbloem-boeketten, de zogenoemde Makart-boeketten. Deze had hij specifiek gemaakt om de toen destijds sombere interieurs in Oostenrijk wat op te vrolijken. Toen hadden muren vaak erg donkere kleuren en er was onder het grootste deel van bevolking niet de mogelijk om spullen met veel felle kleuren te kopen om dingen op te vrolijken, maar bloemen konden gelukkig bijna overal gevonden worden. Een testament aan de kracht en schoonheid van droogbloem-boeketten!

De voordelen van gedroogde lavendel

Lavendel is een van de meest bekende planten in Nederland, een welverdiende naam. Het is een plant die heerlijk ruikt, met fel paarse bloemen en kan zelfs erg lekker in de keuken worden toegepast. Dit maakt het erg jammer dat lavendel zelf niet een van de meest makkelijke planten is om in de tuin te hebben staan. Een goede oplossing om van het prachtige beeld en geur van de lavendel te kunnen genieten is door gedroogde lavendel in huis te hebben staan. Met deze rustgevende aromatherapie in de woonkamer, wordt elk samenkomst met het gezin een ontspannen zaak.