Pasen

Soms is het lastig om inspiratie te vinden voor een mooi servies design. Al helemaal als de winkels gesloten zijn is het lastig om (paas)inspiratie te vinden en te kopen. Wat is er nu leuk voor een mooie paastafel? Zelf hou ik van vrolijkheid en gezelligheid, mooi tafelkleed, eierdopjes, servetten, mooi servies, zelfgemaakte scones, paaseitjes….Ahhh daar komt de inspiratie!

Lijstje met benodigdheden

  • Servies

Zonder service kan er niet gegeten worden. Dat is zeker belangrijk om op tafel te zetten. Het service design kan je zelf samenstellen zoals je wilt. Niemand die daar wat over te zeggen heeft behalve jij. Het maakt het net wat mooier en zorgt voor een luxe uitstraling. Dit mag zeker niet vergeten worden op de paasontbijttafel.

 

  • Tafelkleed

Een mooi tafelkleed is onmisbaar op een gezellige ontbijttafel. Kijk naar de kleur van het servies dat je gaat gebruiken en stem daar de kleur (of decor) van het kleed op af. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat de tafel niet al te vies wordt. Met een service design erop is het helemaal af.

 

  • Eierdopjes

Eierdopjes kunnen niet aan een Paasontbijttafel ontbreken natuurlijk. Een eierdopje staat veel mooier als een bakje met daarin alle eitjes. Het maakt het eitje extra speciaal en lekker. Ga voor kleurrijk en mix alle kleuren, of misschien zo’n eierdopje met een schattig paashaasje. Hoe leuk om op je eitje te kunnen tikken.

 

  • Servetten

Servetten mogen ook niet ontbreken. Bedenk maar dat je met servetten nog extra fleurigheid aan je gedekte tafel kunt meegeven. Op een effen gekleurd kleed staan deze bloemige servetten toch super gezellig! Het allerlekkerste dat je wat mij betreft zelf kunt maken voor een ontbijtje zijn scones. Ze zijn relatief gemakkelijk te maken en ze mislukken (bijna) niet. Het zijn een soort warme, beetje zoete broodjes. Heerlijk met een lepeltje aardbeienjam, licht gezouten roomboter of geklopte, ongezoete crème fraîche.

Conclusie

Het is belangrijk om naar je eigen smaak te kijken. Iedereen heeft zo zijn eigen style en dit is ook terug te zien op de paasontbijttafel. Het is goed om daar bij te blijven, maar let wel op de benodigdheden die kunnen het net wat meer afmaken.