Goede nachtrust, goed voor je gezondheid

Beddenwinkel Oldenzaal

Slaap: We kunnen niet zonder. Nee, echt. Het belang van een goede nachtrust kan simpelweg niet overschat worden. Onderschat daarom ook niet het belang van een goed bed en laat je in een beddenwinkel Oldenzaal goed adviseren. Een goed bed kan je nachtrust maken, terwijl een slecht bed verstrekkende gevolgen kan hebben voor je nachtrust en daarmee ook je gezondheid. Elk lichaam is verschillend en dus verschilt het ook wel bed het beste is. Daarom is testen en goed advies belangrijk.

Wat als je niet goed slaapt?

In een beddenwinkel Oldenzaal kan je zelf ervaren wat je voorkeur heeft en wat je lichaam prettig vindt. Dat is belangrijk, want hoewel je best – tijdelijk – kunt functioneren met minder slaap of minder goede slaap, is dit op de lange termijn funest voor je gezondheid én kwaliteit van leven. Slecht slapen geeft verhoogde risico’s op allerlei nare dingen, zoals obesitas, diabetes, hartproblemen, maar ook kanker en een beroerte. Ook voor je mentale gezondheid is slecht slapen een probleem, met als gevolg een verhoogde kans op depressies en dementie. Goed slapen is dus echt heel belangrijk, zeker voor je gezondheid op de lange termijn.

Een bezoekje brengen aan de lokale beddenzaak in jouw regio is dus zeker geen slecht idee.

Goed slapen, hoe doe je dat?

Zorg voor een goede basis door je slaapkamer goed in te richten. Kies voor een fijn bed dat voldoende ondersteuning geeft en een dekbed en kussen dat past bij jouw voorkeuren en behoeften. Zorg dat je slaapkamer netjes is, want wanorde in de ruimte om je heen kan doorwerken in je hoofd. Kies voor goede zonwering, niet alleen om de ruimte goed te kunnen verduisteren maar ook om de warmte buiten te houden in de zomermaanden. Beweeg overdag voldoende, maar kies voor een rustig avondritueel en vermijd blauwe schermen, alcohol en cafeïne voor je naar bed gaat. Houd een vast schema aan, zodat je lichaam een goed slaapritme ontwikkelt.