Ontdek hoe je de industriële stijl in jouw interieur kunt integreren

industriele meubels bij Robuuste Tafels

Als je houdt van een decoratie vol persoonlijkheid en met een modern tintje, dan is dit artikel iets voor u! De industriële stijl is momenteel een van de belangrijkste decoratietrends.

Dit type compositie, vol met elementen uit de ruwe architectuur, ontstond in de jaren zestig in New York City. In deze omgeving vindt je rustieke materialen, minimalisme, neutrale tinten, ongewone decoratieve voorwerpen en andere details die in staat zijn om elke omgeving te transformeren.

Wilt je meer te weten komen over dit concept en leren hoe je het in jouw ruimte kunt toepassen? Om je hierbij te helpen, hebben wij een speciaal artikel over dit onderwerp opgesteld. Kijk hier eens naar!

industriele meubels bij Robuuste Tafels

Wat zijn de kenmerken van de industriële stijl?

Ruime ruimtes

Geïnspireerd door industriële pakhuizen, bieden de omgevingen die deze stijl brengen een goede ruimtelijkheid en functionaliteit. Over het algemeen zijn de ruimtes geïntegreerd, zonder veel afscheidingen en perfect om vrienden en gasten te ontvangen.

Rustieke materialen

In de industriële decoratie vindt je grondstoffen die verwijzen naar constructies. Dit is het geval voor hout, verouderd koper, bakstenen en cement. Dit idee geldt ook voor de stoffen die worden gebruikt voor de bekleding of het meubilair. Katoen en wol zijn enkele voorbeelden.

Schijnbare leidingen

Loodgieterswerk, balken, kabels en stroomleidingen worden meestal blootgelegd in omgevingen die het industriële voorstel volgen. Hier zijn de installaties niet in de muren ingebed, maar volledig zichtbaar om een zeer stedelijke en rustieke sfeer te creëren, zoals die van fabrieken.

Hoe kunt je dit concept in jouw huis toepassen?

De industriële stijl is echt charmant! Het goede nieuws is dat om het toe te passen in jouw decoratie je geen lange verbouwingen hoeft te doen. Je kunt zich laten inspireren door het concept en enkele praktische details overnemen, toegankelijk en veelzijdig.

Je vindt de beste industriele meubels bij Robuuste Tafels. Het zijn stukken ontworpen in rechte lijnen, met een versleten uiterlijk, metalen details en uitgevoerd in hout weerspiegelen heel goed dit voorstel. Om de omgeving zeer functioneel te laten en de ruimten te optimaliseren, kunt je overwegen om te investeren in geplande opties.

Als je nog steeds twijfelt over wat de beste decoratie voor jouw ruimte is, moet je zeker de industriele meubels bij Robuuste Tafels kennen. Met het toezicht van gespecialiseerde vakmensen zullen de resultaten nog bevredigender zijn!